ua en ru

Суд в Бразилії скасував рішення про звільнення екс-президента Лула да Сілви

Суд в Бразилії скасував рішення про звільнення екс-президента Лула да Сілви Фото: Лула да Сілва (agenciabrasil.ebc.com.br)

Екс-президент Бразилії постав перед судом в 2016 році

Суддя бразильського апеляційного суду заблокував спроби іншого судді звільнити колишнього президента Луїса Інасіу Лулу да Сілву в неділю в ході судового процесу. Про це повідомляє Reuters.

Раніше апеляційний суд Бразилії в неділю, 8 липня, ухвалив звільнити Лулу да Сілву. Рішення ухвалив суддя суддя Рожеріу Фаврету, який раніше працював в адміністрації Лули да Сільви.

"Але було неясно, чи буде влада ефективно виконувати рішення про звільнення популярного колишнього президента, оскільки рішення Фаврето може спровокувати конфлікт юрисдикції", - йдеться в повідомленні.

Так, суддя Серхіо Моро, який відправив Лулу у в'язницю в квітні за хабарництво, заявив, що апеляційний суд не мав права видавати наказ, який звільняє його для проведення агітації напередодні жовтневого голосування.

Зазначимо, колишній президент відбуває термін за хабарництво від інженерної фірми в обмін на допомогу в укладанні контрактів з державною фірмою. Він проходить ще по шести судових розглядах за іншими звинуваченнями в корупції. Лула заперечує всі провини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Сан-Паулу висунула обвинувачення екс-президенту Бразилії Луїсу Інасіу Лулі да Сілві у справі про відмивання грошей.

Так, представник бразильської прокуратури не уточнив, які саме звинувачення пред'явлені колишньому лідерові країни.