ua en ru

Суд заарештував трьох фігурантів справи про розкрадання коштів Южно-Української АЕС

Суд заарештував трьох фігурантів справи про розкрадання коштів Южно-Української АЕС Фото: суд (twitter.com/nab_ukr)

Фігурантів справи про розкрадання коштів Южно-Української АЕС можуть затримати за кордоном

Суд заарештував трьох фігурантів справи про розкрадання понад 27 млн гривень Южно-Української АЕС. Про це повідомляють "Наші гроші".

"Солом'янський районний суд Києва 14 вересня обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для 3 підозрюваних у справі про постачання в 2012-2014 роках на Южно-Українській АЕС обладнання за завищеними цінами, внаслідок чого інтересам держави завдано збитків у розмірі понад 27 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, запобіжний захід обрано для Світлани Костянецької, яка вела бухгалтерію двох залучених до схеми підприємств, у тому числі "чорну" бухгалтерію.

Крім того, обрано запобіжний по її синові Антону Костянецкому, який у 2013-2014 роках очолював одне з цих підприємств. Разом з матір'ю вони підозрюються в пособництві в заволодінні коштами АЕС.

А також - щодо президента DARA Group Едуарда Самоткала, за допомогою якого, за даними слідства, схема була розпочата. Він підозрюється в організації протиправного заволодіння коштами підприємства.

Наголошується, що Світлана і Антон Костянецкие ще на початку лютого поїхали в Російську Федерацію (РФ). В Україну вони не поверталися і їхнє місцезнаходження слідству невідомо.

Так, в кінці квітня НАБУ і САП оголосили підозри Костянецьким - вони були вручені чоловікові Світлани Костянецький за адресою їх проживання. У липні Світлану і Антона Костянецьких було оголошений в міжнародний розшук. Едуарду Самоткалу було повідомлено про підозру 27 квітня, а 3 травня - оголошений в розшук.

Після затримання за кордоном та екстрадиції в Україну підозрювані повинні бути доставлені до слідчого судді, не пізніше ніж через 48 годин має розглянути питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або зміну на більш м'який запобіжний захід.

У справі про заволодіння групою осіб 27 940 000 гривень Южно-Української АЕС під час двох закупівель - 14 підозрюваних, 5 з яких зараз в розшуку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Солом'янський районний суд міста відправив під домашній арешт Олександра Кіма, сина колишнього директора Південно-Української АЕС та вик. о. президента "Енергоатому" Віссаріона Кіма.