ua en ru

Суд арештував судно, яке заходило в закриті порти анексованого Криму

Суд арештував судно, яке заходило в закриті порти анексованого Криму Фото: судовий молоток (gp.gov.ua)

У прокуратурі зазначили, що це вже четверте судно, на яке накладено арешт

Суд задовольнив клопотання прокуратури Автономної республіки Крим щодо накладення арешту на судно "Нафторудовоз 45", яке незаконного заходило в закриті порти анексованого Криму. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Криму.

Як зазначається, рішення про арешт судна було винесено сьогодні, 21 лютого.

"Це вже четверте судно, на яке накладено арешт. Проте на відміну від інших морських суден, які незаконно заходять в закриті порти Криму, за матеріалами слідства судно "Нафторудовоз 45" має відношення до незаконної поставки ільменітової руди на територію АР Крим через порт "Кавказ". Вивчення судової документації та серверу трафіку дасть змогу підтвердити протиправну діяльність українського судновласника та захистити економічні інтереси нашої держави", - повідомим кримський прокурор Гюндуз Мамедов.

Повідомляється, що 17 лютого правоохоронці провели санкціонований обшук морського судна "Нафторудовоз 45", відповідно до ухвали Херсонського міського суду від 16 лютого.

"Судно ходить під прапором України, порт прописки - Херсон. За результатами обшуку виявлено та вилучено судову документацію, навігаційне обладнання та морське судно, допитані усі члени екіпажу", - повідомляють у прес-службі відомства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура зафіксувала 665 суден, які незаконно заходили в Крим.