ua en ru

Суд заарештував кошти чиновника, підозрюваного в афері з "кіотськими" грошима

Суд заарештував кошти чиновника, підозрюваного в афері з "кіотськими" грошима Фото: суд заарештував підозрюваного посадовця на 60 днів

Завідувача сектором державних закупівель ДП "Українські екологічні інвестиції" підозрюють в розтраті держкоштів на суму 480 млн грн

Солом'янського районний суд Києва заарештував грошові кошти, знайдені в будинку, де проживає завідувач сектором державних закупівель ДП "Українські екологічні інвестиції". Про це свідчить рішення суду від 19 травня 2016 року.

Згідно з постановою суду, чиновника затримали у будинку у селі Софіївська Борщагівка, за місцем фактичного проживання. При обшуку в будинку виявили 540 доларів і 8230 євро.


За даними слідчих, завідувач сектором держзакупівель "Укрэкоинвеста" умисно заволодів держкоштами, виділеними на закупівлю послуг переоснащення світильників бюджетних установ на основі LED-технологій. Чиновник він особисто взяв участь в формуванні пакету документів для подання пропозицій конкурсних торгів компаній, підконтрольні йому та іншим невстановленим особам. Мова йде про ТОВ "Агротехбуд", ТОВ "Аликорн" і ТОВ "Примакс".

Нагадаємо, 18 травня Солом'янський райсуд призначив підозрюваному Кравченко запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 днів. Розмір застави становив 1,60 млн грн.

16 травня НАБ затримала чиновника за нецільове використання "кіотських" коштів. В ході розслідування було встановлено, що чиновник спільно з іншими особами організував придбання фіктивних суб'єктів господарської діяльності.