ua en ru

Суд заарештував службову квартиру екс-заступник генпрокурора Касько

Суд заарештував службову квартиру екс-заступник генпрокурора Касько Фото: Віталій Касько

У постанові говориться, що Касько шляхом вчинення шахрайства у 2010-2014 роках незаконно заволодів квартирою в Києві

Печерський районний суд Києва заарештував службову квартиру колишнього заступника генерального прокурора України Віталія Касько. Відповідна постанова від 22 березня розміщено на сайті Єдиного реєстру судових рішень.

Арешт відбувся в рамках досудового розслідування кримінального провадження №42016000000000470 від 12 лютого.

У постанові говориться, що працівник Генеральної прокуратури України Касько шляхом вчинення шахрайства, а саме надання недостовірної інформації про відсутність постійного житла в Києві та завищення фактичної кількості членів сім'ї, протягом 2010-2014 років незаконно заволодів квартирою в столиці.

У 2003 році Касько отримав службову однокімнатну квартиру, яка в подальшому, відповідно до інформації Київського міського бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна, була приватизована його матір'ю, яка вже проживала в трикімнатній квартирі.

Незважаючи на це, в 2010 році Касько знову звернувся до ГПУ з заявою про надання йому службової квартири, надавши довідку з місця проживання про те, що він проживає разом з дідусем, матір'ю і сестрою. Касько була надана службова трикімнатна квартира.

Пізніше ця квартира була виключена з числа службових. У 2014 році Касько її приватизував, незважаючи на те, що він в той час не працював в органах прокуратури.

Нагадаємо, 16 лютого в Генеральній прокуратурі України підписали рапорт про відставку Віталія Касько з посади заступника генерального прокурора.