ua en ru

Суд арештував шістьох диверсантів, підозрюваних у підриві залізничного моста у Запорізької обл

За поданням прокуратури Запорізької області Жовтневий районний суд м. Запоріжжя обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою шести членам диверсійної групи, які підозрюються у вчиненні диверсій на території Запорізької області.

За поданням прокуратури Запорізької області Жовтневий районний суд м. Запоріжжя обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою шести членам диверсійної групи, які підозрюються у вчиненні диверсій на території Запорізької області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

Так, зазначають у прокуратурі, 24 червня 2014 р. члени вказаної групи, двоє з яких є мешканцями м. Оріхів та четверо - Донецької області, підірвали залізничний міст поблизу м. Оріхів.

Крім того, встановлено, що 8 липня 2014 р. затримані намагались з використанням вибухових пристроїв та вибухівки вчинити в Оріхівському районі Запорізької області диверсійний акт - вибухи на транспортних комунікаціях та об'єктах інфраструктури району з метою підриву обороноздатності України.

Наразі слідство триває.

Раніше повідомлялося, що 8 липня 2014 р. СБУ затримала п'ятьох членів диверсійної групи, причетних до вчинення 24 червня вибуху на залізничному перегоні "Мала Токмачка-Ореховське" Запорізької дирекції Придніпровської залізниці.

Нагадаємо, в ніч на 24 червня 2014 р. невстановленими особами був здійснений підрив залізничного шляхопроводу на 252-му кілометрі перегону "Ореховська - Мала Токмачка" (Запорізька обл.).

Вибухом були пошкоджені перша опора, металеві конструкції і дерев'яні бруси одного з прольотів моста. На момент підриву потягів на вказаній ділянці не було. Постраждалих немає.