ua en ru

Суд заарештував Шепелєва на два місяці

Суд заарештував Шепелєва на два місяці Фото: Олександр Шепелєв (РБК-Україна)

Шепелєва затримали в Україні після того, як він втік з РФ, яка оголосила його в міжнародний розшук

Печерський районний суд Києва обрав колишньому народному депутату Олександру Шепелєву запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці, до 8 квітня 2018 року, передає кореспондент РБК-Україна.

Відповідне рішення оголосила слідчий суддя Ірина Литвинова.

Судове засідання тривало понад 10 годин у закритому режимі, преса мала доступ до зали судового засідання лише на початку.

У ході судового засідання строна захисту Шепелєва заявляла прохання про відвід прокурорів, але суд його відхилив. Після цього сторона обвинувачення подала клопотання про закритий режим слухання, яке суд підтримав.

Під час засідання підозрюваний повідомив, що його "били під час затримання" і написав відповідну заяву. У СБУ в свою чергу повідомили, що відкрили кримінальне провадження за фактом побиття.

Зазначимо, Шепелєва затримали співробітники Служби безпеки України. За інформацією прес-секретаря генпрокурора Лариси Сарган, у ході затримання Шепелєв мав при собі посвідчення співробітника так званого "міністерства державної безпеки Донецької народної республіки".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Шепелєва затримали в Україні після того, як він втік з Російської Федерації, яка оголосила його в міжнародний розшук.

За інформацією джерел РБК-Україна, Шепелєва з 20 грудня 2017 року оголошено Росією в міжнародний розшук. У РФ його підозрюють в замаху на дачу хабара посадовій особі.

В Україні Шепелєва підозрюють у привласненні майна банку "Родовід" в особливо великих розмірах та замаху на вбивство колишнього акціонера фінансової установи Сергія Дядечка.

Після закінчення депутатських повноважень він був оголошений в розшук українськими правоохоронцями, у 2015 році його в Будапешті (Угорщина) затримав Інтерпол, після чого Шепелєв був виданий в Україну. У Києві Шепелєв втік з-під варти і виїхав до РФ, де виступав з відеозверненнями, в яких звинувачував у незаконних діях секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова і генерального прокурора Юрія Луценка.