ua en ru

Суд заарештував рахунки 14 офшорних компаній Курченко в Латвії

Суд заарештував рахунки 14 офшорних компаній Курченко в Латвії Фото: Сергій Курченко

Суми коштів, що знаходяться на цих рахунках, у рішеннях суду не вказані

Печерський районний суд Києва заарештував рахунки 14 офшорних компаній, пов'язаних з бізнесменом Сергієм Курченко, в двох латвійських банках ABLV Bank (справа № 757/37607/15-к) і Regionala investiciju banka (справа № 757/37599/15-к) у справі про зріджений газ. Про це йдеться у рішеннях суду від 12 жовтня, оприлюднених в Єдиному державному реєстрі.

Так, за версією слідства, Курченко через компанії "Укрхарківргазпостачання-2009", "Луганськпропангаз", "Харків-СПБТ", "Газукраїна-2009", ТОВ "Газукраїна-2020", "Запоріжгаз-2000", "Черкаси-Газпоставка" та інші структури викуповував скраплений газ на спеціалізованих аукціонах за пільговими цінами і продавав на ринку вже за ринковою вартістю. В результаті, Курченко за попередньою змовою співробітниками НАК "Нафтогаз України" і іншими особами завдав збитки державі на загальну суму понад 1 млрд грн.

Печерський суд заарештував рахунки офшорних компаній на підставі конвенції Ради Європи про відмивання та конфіскацію доходів, одержаних злочинним шляхом, та про фінансування тероризму 2005 року, а також згідно з договором з Латвією про правову допомогу і правових відносинах.

Суми коштів, що знаходяться на цих рахунках, у рішеннях суду не вказані.

Крім того, Печерський суд також надав дозвіл Генпрокуратурі на вилучення з Латвійських банків всіх документів, пов'язаних з рухом коштів на рахунках після запиту про допомогу в розслідуванні до правоохоронних органів Латвії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що федеральна прокуратура Швейцарії розслідує кримінальну провадження щодо українського бізнесмена Сергія Курченка за фактами відмивання грошей.