ua en ru

Суд арештував рівненського депутата, затриманого на хабарі у 5 тис. доларів

Суд арештував рівненського депутата, затриманого на хабарі у 5 тис. доларів Фото: суд (Pixabey)

Депутат може внести заставу

Печерський районний суд Києва арештував затриманого депутата Рівненської міської ради з посередником, які вимагали та отримали неправомірну вигоду в розмірі 5 тис доларів США. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Так, 30 серпня 2017 року затриманим особам було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

"31 серпня 2017 року слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва задоволені клопотання слідчого Генеральної прокуратури України про застосування запобіжних заходів до підозрюваних. Так, депутату Рівненської міської ради слідчим суддею обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 128 тис грн, а пособнику у вчиненні злочину - тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 64 тис грн", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з Генпрокуратурою викрили на хабарі депутата Рівненської міської ради.