ua en ru

У Рівному на хабарі у 5 тис. доларів затримали депутата

У Рівному на хабарі у 5 тис. доларів затримали депутата Фото: СБУ (РБК-Україна)

За 5 тис. доларів депутат обіцяв не створювати штучних перешкод будівництву, заявили в СБУ

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з Генпрокуратурою викрили на хабарі депутата Рівненської міської ради. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Правоохоронці заявляють, що депутат вимагав 5 тис. доларів від одного з місцевих приватних підприємців. За цю суму він обіцяв не створювати штучних перешкод будівельній діяльності комерсанта, шляхом підготовки депутатських запитів та ініціювання перевірок контролюючих органів.

"Оперативники спецслужби задокументували, що зловмисник запропонував бізнесмену передати гроші через посередника, який виступав його довіреною особою. Співробітники СБУ затримали депутата та спільника в офісі після отримання всієї суми хабара. Під час обшуку в приміщенні правоохоронці також виявили понад півкілограма обробленого бурштину та наркотики", - говориться в повідомленні.

Правоохоронці вирішують питання про оголошення затриманим підозри в скоєнні злочину у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Нагадаємо, 29 серпня в Рівному співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та Національною поліцією затримали декана одного з вищих навчальних закладів на отриманні неправомірної вигоди.