ua en ru

Суд заарештував спійманого на хабарі голову комісії з екології Київської облради

Суд заарештував спійманого на хабарі голову комісії з екології Київської облради Фото: чиновник арештований за хабар

За нього пропонують внести заставу у 600 тис. гривень

Дніпровський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою голова комісії Київоблради з можливістю внесення застави 600 тис. гривень. Про це повідомляє прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець Facebook.

"За клопотанням столичної прокуратури Дніпровський районний суд Києва на засіданні 28 квітня 2017 року обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою голови постійної комісії з питань екології, природокористування, водних ресурсів, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та інших надзвичайних ситуацій Київської облради", - йдеться в повідомленні

Згідно з інформацією прес-секретаря, напередодні прокуратура затримала чиновника на хабарі у 10 тис. доларів. Суд також визначив в якості альтернативи можливість внесення застави у розмірі 600 тис. гривень.

Так, прокурор у судовому засіданні наполягав на заставу в сумі 2,5 млн гривень. За словами Максимець, вказане судове рішення буде оскаржено в частині розміру грошової застави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Києва спільно з СБУ затримала на хабарі 10 тисяч доларів депутата Київської обласної ради. Він вимагав від директора одного з підприємств Київської області 10 тис. доларів за погодження очолюваною ним комісією проекту рішення Київоблради щодо надання підприємству спецдозволу на користування надрами.