ua en ru

Суд заарештував підозрюваного в захопленні будівлі ХОДА в 2014

Суд заарештував підозрюваного в захопленні будівлі ХОДА в 2014 Фото: штурм Харківської ОДА

Розмір застави складає 110 тис. гривень

Київський районний суд м. Харкова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для чоловіка, який підозрюється у захопленні приміщення Харківської обласної державної адміністрації у березні 2014 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області.

Як зазначається, розмір застави складає 110 тис. гривень.


Начальник відділу прокуратури Харківської області Ігор Чуб, повідомив, що підозру 43-річному харків'янину оголошено за ч.1 ст. 294 КК України (активна участь у масових заворушеннях). Максимальна санкція статті передбачає вісім років позбавлення волі.

Повідомляється, що за даними досудового розслідування, 1 березня 2014 року підозрюваний, озброївшись дерев'яною палицею, взяв участь у масових заворушеннях, які супроводжувалися захопленням будівлі облдержадміністрації.

Зазначається, що чоловік знаходився у розшуку. Його затримали 30 березня на пункті пропуску "Гоптівка" під час спроби перетнути державний кордон України.

Нагадаємо, 17 березня 2015 року правоохоронці затримали ще одного учасника штурму Харківської обласної державної адміністрації 1 березня 2014 року.