ua en ru

Суд арештував першого замголови ОПЗ Щурикова з правом застави

Суд арештував першого замголови ОПЗ Щурикова з правом застави Фото: суд арештував першого замголови ОПЗ Щурикова

Розмір застави складає 40,6 млн гривень

Солом’янський районний суд Києва на засіданні 20 липня 2016 року обрав першому заступнику голови правління "Одеського припортового заводу" Миколі Щурикову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 днів із правом внесення застави у розмірі майже 40,6 мільйона гривень. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначається, що слідчий суддя частково задовольнив клопотання прокурорів Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) і Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), які просили про заставу в розмірі близько 205 млн гривень.

При цьому арештований заявив після оголошення судового рішення, що у нього немає коштів для внесення застави.


САП обґрунтовує арешт тим, що тримання під вартою Щурикова не дозволить йому чинити тиск на свідків, що проходять у справі стосовно нього, і не дасть йому можливості сховатися від слідства, поїхати за межі України.

Нагадаємо, у неділю Щурикова було звільнено з-під варти через завершення терміну затримання.

Раніше повідомлялося, що Солом'янський районний суд Києва 17 липня 2016 року обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою заступникові голови правління НАК "Нафтогаз", голові наглядової ради Одеського припортового заводу (ОПЗ) Сергію Переломі з можливістю внесення застави у розмірі 80 млн гривень.

Зазначимо, двох керівників ОПЗ було затримано за підозрою в розтраті.