ua en ru

Суд заарештував квартири екс-глави ДПЗКУ за підробку страхового договору на 177 млн гривень

Суд заарештував квартири екс-глави ДПЗКУ за підробку страхового договору на 177 млн гривень Фото: суд заарештував квартири екс-глави ДПЗКУ за підробку страхового договору на 177 млн гривень

Якубович встиг продав свої квартири після оголошення йому підозри

Суд прийняв рішення про арешт двох квартир екс-голови правління ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" Ігоря Якубовича. Про це свідчать відповідні постанови Печерського районного суду міста Києва від 25 квітня 2016 року.

На початку 2015 року Якубовичу і його заступнику було оголошено підозра в підробці договору страхування зерна від вогневих ризиків і стихійних лих з ПрАТ "СК Гарант Престиж". Замість одноразового платежу у розмірі 14,76 млн грн Держкорпорація щомісячно виплачувала цю суму, внаслідок чого в цілому заплатила понад 177 млн грн.


Правоохоронцям не вдалося встановити місцезнаходження екс-голови правління ДПЗКУ, тому він був оголошений в міжнародний розшук.

В кінці січня 2015 року Якубович відчужив дві свої квартири: одну продав, іншу подарував своєму батькові.

Так як підозру Якубовичу було оголошено в момент володіння квартирами, слідчий вважає, що підозрюваний здійснив відчуження майна для уникненян арешту і конфіскації. Враховуючи цей факт, суд заарештував квартири екс-глави ДПЗКУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що майно Аксьонова заарештували ще до анексії Криму.