ua en ru

Суд заарештував майно заводів Коломойського та Боголюбова по справі ПриватБанку

Суд заарештував майно заводів Коломойського та Боголюбова по справі ПриватБанку Фото: суд заарештував майно 4 заводів по справі ПриватБанку (колаж РБК-Україна)

На цей раз розслідується факт розкрадання з банку від 18 до 73 млн доларів

Печерський районний суд Києва заарештував майно "Орджонікідзевського гірничо-збагачувального комбінату", "Нікопольського заводу феросплавів", "Марганецького гірничо-збагачувального комбінату" та "Дніпроазоту" (кінцеві бенефіціари Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов) в рамках розслідування розкрадання коштів з "ПриватБанку". Про це свідчить рішення суду від 14 вересня 2017 року.

Згідно з матеріалами суду, накладено арешт за клопотанням Генеральної прокуратури, що розслідує справу "ПриватБанку", яке було порушено ще три роки тому.

За даними прокуратури, посадові особи "ПриватБанку" підозрюються в заволодіння 19 млрд гривень рефінансування, виділеного Нбу фінустанові.

Наслідок запевняє, що встановило, що "ПриваБанк" видав 42-му підконтрольним підприємствам кредити в розмірі від 18 до 73 млн доларів під заставу майнових прав на товар. Ці підприємства, у свою чергу, уклали сумнівні угоди, здійснивши 100% передоплату і перерахувавши гроші на рахунки нерезидентів нібито з метою отримання товарів. Однак поставка товарів не відбулася, а гроші не повернуті.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва призначив податкову перевірку компанії-виробника соків" Біола" (належить українському бізнесменові Ігорю Коломойському) по справі розкрадання коштів з "ПриватБанку".