ua en ru

Суд заарештував фінінспекторів-хабарників з Одеської області

Суд заарештував фінінспекторів-хабарників з Одеської області Фото: суд (tomenko.ua)

Фінінспекторам призначено заставу сумою в 1 млн гривень

За клопотанням прокуратури Одеської області суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту з заставою в 1 млн гривень кожному для двох фінансових інспекторів, раніше викритих у корупції. Про це передає прес-служба прокуратури Одеської області.

У відомстві зазначили, що інспектори намагалися втекти з місця злочину, у зв'язку з чим їх майже 170 км по території Одеської області переслідували співробітники патрульної поліції, слідчі прокуратури та працівники Управління захисту економіки.

У ході обшуків на території державного підприємства виявлено численні банківські картки та кошти, походження яких встановлюється.

Суд також обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою директору державного підприємства. Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні триває.

ЗА КЛОПОТАННЯМ ПРОКУРАТУРИ ОДЕЩИНИ ЗААРЕШТОВАНО ДВОХ ФІНАНСОВИХ ІНСПЕКТОРІВ, ПІДОЗРЮВАНИХ У ХАБАРНИЦТВІ, ЯКІ НАМАГАЛИСЯ ВТЕКТИ НА АВТО З МІСЦЯ ЗЛОЧИНУ За клопотанням прокуратури Одеської області судом двом фінансовим інспекторам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із заставою в 1 млн грн шкірним. Нагадаємо, 28 червня слідчі прокуратури області спільно зі співробітниками Управління захисту економіки органів поліції в області викрили керівника державного підприємства на наданні неправомірної вигоди. Так, керівник районного лісового господарства пропонував та надав державним фінансовим інспекторам 30 тисяч гривень за приховання виявлених порушень діяльності підприємства, а саме складання акта перевірки зі штрафними санкціями на суму не більше 100 тисяч гривень. Слід зазначити, що інспектори намагалися втекти з місця злочину, у зв'язку із чим їх майже 170 км по території Одеської області переслідували співробітники патрульної поліції, слідчі прокуратури та працівники УЗЕ. Крім того у ході обшуків на території державного підприємства виявлено численні банківські картки та кошти, походження яких наразі встановлюється. Також за клопотанням прокуратури судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою директору державного підприємства. Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 369 КК України (одержання неправомірної вигоди; надання неправомірної вигоди службовій особі) триває. #прокуратура #одеса #законісправедливість http://od.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=211326

Опубліковано Прокуратура Одеської Області 4 липня 2017 р.

Нагадаємо, 28 червня прокуратура Одеської області спільно з співробітниками Управління захисту економіки обласної поліції викрили керівника державного підприємства і фінансових інспекторів на корупції.