ua en ru

Суд заарештував ще одного учасника зіткнень під верховною Радою, - МВС

Суд заарештував ще одного учасника зіткнень під верховною Радою, - МВС Фото: місце вибуху гранати під Радою

Розгляд справ за іншим підозрюваним триває

Суд заарештував на два місяці ще одного, восьмого учасника зіткнень під Верховною Радою України, які відбулися 31 серпня після прийняття в першому читанні змін до Конституції в частині децентралізації. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

"Суд заарештував на 2 місяці без права застави ще одного затриманого підозрюваного у злочинах під стінами ВР 31 серпня 2015 року", - написав Шкіряк.

Таким чином, за словами радника Арсена Авакова, під арештом перебуває вже 8 осіб. Щодо інших підозрюваних розгляд справ триває.

Суд заарештував на 2 місяці без права застави ще одного затриманого підозрюваного у злочинах під стінами ВР 31 серпня...

Posted by Зорян Шкиряк on 2 сентября 2015 г.

Нагадаємо, під будівлею Верховної Ради 31 серпня після прийняття в першому читанні змін до Конституції почалися сутички між мітингувальниками і правоохоронцями.

В ході мітингу під будівлею парламенту агресивно налаштовані активісти почали штурм парламенту, потім під Радою пролунало ряд вибухів, була кинута бойова граната. В результаті подій під Радою загинуло 3 бійця Нацгвардії, поранено було близько 150 осіб. Крім того, постраждали журналісти, в тому числі співробітник французького телеканалу.

За даними МВС, кинув гранату під час акцій протесту під Радою представник ВО "Свобода", боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк. Він був затриманий в той же день, сьогодні суд заарештував його в числі інших учасників подій.