ua en ru

Суд заарештував вже 7 учасників подій під Радою, - Шкіряк

Суд заарештував вже 7 учасників подій під Радою, - Шкіряк Фото: місце вибуху під Радою

Серед заарештованих вже відомий Ігор Гуменюк

Суд заарештував на два місяці вже 7 учасників подій під Верховною Радою, де в результаті зіткнень 31 серпня загинуло 3 правоохоронця, а постраждали ще близько 150 осіб. Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник глави Міністерства внутрішніх справ України (МВС) Зорян Шкіряк.

"Суд заарештував на 2 місяці без права застави вже 7-х учасників антидержавних провокацій, спланованих масових заворушень і збройних нападів на правоохоронців, 31 серпня під ВР. Таке рішення, ймовірно, прийнято судом у зв'язку з висунутими проти нього звинуваченнями по важких статтях КК України, доведеними матеріалами попередніх процесуально-слідчих дій (Ст.348, 345, 294, 263 КК України). Включаючи ст. 258 - "терористичний акт" та ст. 255-створення злочинної організації", - повідомив Шкіряк.

Він зазначив, що серед заарештованих і підозрюваний у застосуванні бойової гранати РГО проти нацгвардейцев Ігор Гуменюк.

Увага! ОНОВЛЕНО. Суд заарештував на 2 місяці без права застави вже 7-х учасників антидержавних провокацій, спланованих м...

Posted by Зорян Шкиряк on 2 сентября 2015 г.

Нагадаємо, під будівлею Верховної Ради 31 серпня після прийняття в першому читанні змін до Конституції почалися сутички між мітингувальниками і правоохоронцями.

В ході мітингу під будівлею парламенту агресивно налаштовані активісти почали штурм парламенту, потім під Радою пролунало ряд вибухів, була кинута бойова граната. В результаті подій під Радою загинуло вже 3 бійця Нацгвардії, поранено близько 150 осіб. Крім того, постраждали журналісти, в тому числі співробітник французького телеканалу.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що чоловік, який кинув гранату, був затриманий і зізнався у злочині. Ним виявився представник ВО "Свобода", боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк.