ua en ru

Суд заарештував ще одного екс-податківця часів Януковича

Суд заарештував ще одного екс-податківця часів Януковича Фото: суд (tomenko.ua)

Податківець завдав збитки державі у майже 2,5 млрд гривень

Суд заарештував екс-податківця часів президента Віктора Януковича за нанесення збитку державі у майже 2,5 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури України (ГПУ).

"22 червня 2017 року Апеляційний суд Києва задовольнив апеляційну скаргу Головної військової прокуратури ГПУ про обрання запобіжного заходу екс-чиновнику, який у різні роки обіймав посади заступника керівника ДПА у Дніпропетровській області та голови ДПА у Полтавській області", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, замість застави суд визначив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Однак залишив можливість внести заставу в розмірі 10 млн гривень.

Так, за попередніми даними слідства, злочинна діяльність підозрюваного завдала збитків державі на загальну суму понад 2 млрд 460 млн гривень.

Також, предметом розслідування стане рівень доходів податківця, оскільки загальна вартість його майна разом із сім'єю становить понад 20 млн гривень, а сукупний дохід сім'ї за 19 років склав 3,8 млн гривень. В даний час арештований автомобіль підозрюваного марки Bentley Continental.

Наголошується, що ряд колишніх податківців підозрюються в тому, що, виконуючи вказівки Януковича та екс-міністра Клименко, вони організували незаконну діяльність так званих "податкових майданчиків" або "програмних підприємств", які протягом 2011-2014 років стали інструментами ухилення від сплати податків підприємствами реального сектора економіки на користь керівника і членів злочинної організації, тобто у вчиненні кримінальних злочинів за ч 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України (участь у злочинній організації і зловживання службовим становищем).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суди заарештували 17 з 23 затриманих в рамках антикорупційної операції колишніх податківців часів президента Віктора Януковича.