ua en ru

Суд заарештував екс-директора КП, яке відповідає за Грибовицьке сміттєзвалище

Суд заарештував екс-директора КП, яке відповідає за Грибовицьке сміттєзвалище Фото: Грибовицьке сміттєзвалище

Богдан Горбаль перебуватиме під вартою до 15 жовтня

Екс-директора ЛКП "Збиранка", яке відповідає за Грибовицьке сміттєзвалище, Богдана Горбаля взяли під варту на 60 діб. Про це йдеться у повідомленні видання Zaxid.net.

Як зазначається, такий запобіжний захід обрав йому 16 серпня Галицький районний суд м. Львова. Підозрюваний має право внести заставу 110 240 гривень.


"Раніше Богдан Горбаль проходив свідком у справі. Ми в першу чергу з’ясовували, за яких обставин стався сам зсув. Тепер же він перейшов у статус підозрюваного. За висновками держекоінспекції, посадові особи ЛКП "Збиранки" не вживали належних заходів з експлуатації полігону ТПВ, а саме: не було належного перешарування відходів, яке мало забезпечити стійкість складування сміття. Зважаючи на тяжкість наслідків, ми вимагаємо всіх підозрюваних у цій справі взяти під варту", - пояснив представник прокуратури Остап Сидор.

Як повідомляється, наразі Горбалю 72 роки, в нього ішемічна хвороба серця, серцева недостатність, протягом останніх п’яти років він постійно проходить амбулаторне лікування.

"Богдан Горбаль перебуватиме під вартою до 15 жовтня. За його словами, необхідної суми коштів для внесення застави у нього немає, тож підсудний проситиме в когось про допомогу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 29 травня у селі Великі Грибовичі Жовківського району Львівської області сталася пожежа на звалищі ЛКП "Збиранка".