ua en ru

Суд заарештував чиновників столичної поліції, які привласнили 10 млн гривень

Суд заарештував чиновників столичної поліції, які привласнили 10 млн гривень Фото: суд заарештував чиновників столичної поліції

Трьох затриманих чиновників столичного главку Нацполіції заарештували на 2 місяці

За клопотанням прокуратури Дніпровський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід для чиновників столичного управління Національної поліції, яких викрили у привласненні майже 10 мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва у Facebook.

Трьох затриманих чиновників суд заарештував строком на 2 місяці з альтернативою внесення застави, сумарний розмір якої становить 8 млн гривень.

Зокрема, начальнику Управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Головного управління Нацполіції в м. Києві суд визначив заставу в сумі 2 млн гривень, представнику профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України, а також заступнику одного з полків особливого призначення київської поліції – по 3 млн гривень кожному.

Ще двом фігурантам кримінального провадження суд обрав запобіжним заходом домашній арешт. Одного з них суд також зобов'язав носити електронний засіб контролю.

Крім того, прокуратурою подано клопотання до суду щодо арешту грошових коштів у сумі понад 3,5 млн гривень, які були вилучені у підозрюваних під час обшуків, а також рухомого і нерухомого майна, яке їм належить (3 автомобіля, 3 квартири та приватний будинок).

ПОСАДОВЦЯМ СТОЛИЧНОГО ГЛАВКУ ПОЛІЦІЇ, ВИКРИТИХ У ФІНАНСОВИХ МАХІНАЦІЯХ, ОБРАНО ЗАПОБІЖНІ ЗАХОДЬ За клопотанням прокуратури міста Києва Дніпровський райсуд столиці обрав запобіжні заходь до ятьом учасникам злочинної групи, яких підозрюють у привласненні майже 10 млн гривень, що призначалися на виплату премій київським поліцейським. Так, трьох із затриманих заарештовано строком на 2 місяці з альтернативою внесення застави, сумарний розмір якої становить 8 млн гривень. Зокрема, начальнику Управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Головного управління Нацполіції України у м. Києві суд у якості альтернативи тримання під вартою визначив заставу у сумі 2 млн гривень, представнику профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України, а також заступнику одного з полків особливого призначення київської поліції – по 3 млн гривень кожному. Ще двоє фігурантів кримінального провадження за рішенням суду перебуватимуть під домашнім арештом. Одного з них суд також зобов'язання язав носити електронний засіб контролю. Крім того, прокуратурою подані клопотання до суду щодо арешту грошових коштів у сумі понад 3,5 млн гривень, які були вилучені у підозрюваних під час обшуків, а також рухомого та нерухомого майна, що їм належить (3 автомобілі, 3 квартири та приватний будинок). Нагадаємо, 10 лютого 2017 слідчі прокуратури міста Києва спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції України затримали п'ятому ятьох посадових осіб столичного главку поліції одразу після розділення чергової суми привласнених коштів у розмірі 240 тис. грн. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою). Прес-служба прокуратури міста Києва

Опубліковано Прокуратура міста Києва 13 лютого 2017 р.

Нагадаємо, раніше прокуратура міста Києва викрила злочинне угрупування з посадових осіб управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку ГУ Нацполіції України, яка привласнила майже 10 млн гривень, які призначалися для виплати премій поліцейським.