ua en ru

Суд заарештував 150 млн гривень причетної до схем у Міноборони компанії

Суд заарештував 150 млн гривень причетної до схем у Міноборони компанії Фото: суд (Pixabey)

НАБУ отримало доступ до руху коштів по банківському рахунку компанії ще в лютому

Солом'янський районний суд Києва наклав арешт на 149,34 млн гривень компанії "Трейд Коммодіті" на рахунках в банку "Південний", яка фігурує у справі про корупційну схему в Міністерстві оборони України. Відповідне рішення суду опубліковано в Єдиному держреєстрі судових рішень.

Зокрема, в матеріалах зазначено, що НАБУ отримало доступ до руху коштів по банківському рахунку компанії ще в лютому. За даними слідства, 562,7 млн гривень Міноборони були перераховані як погашення кредиту, 215 млн гривень витратили на покупку валюти для компанії, 19,9 млн гривень перевели на рахунки "Тайгер груп плюс" в якості повернення фінансової допомоги. Також повідомляється, що звинувачення наполягало на арешті рахунків з метою подальшої спеціальної конфіскації.

У підсумку суд частково задовольнив прохання прокуратури та заарештував 149,34 млн гривень на рахунках "Трейд Коммодіті" у банку "Південний", а також видаткові операції за цими рахунками.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що причетну до схем у Міноборони компанію захищали юристи, пов'язані з нардепом Олександром Грановським.