ua en ru

Суд заарештував 116 млн гривень на рахунках "Энергомережи"

Суд заарештував 116 млн гривень на рахунках "Энергомережи" Фото: кошти заарештовано за клопотанням детективів НАБ

Арешт накладений у рамках розслідування привласнення службовими особами майна ВАТ "Запоріжжяобленерго"

Солом'янський райсуд Києва наклав арешт на 116 млн грн на банківських рахунках Прат "ХК "Энергомережа". Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України (НАБ).

Відповідне клопотання детективів НАБ, узгоджене з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, було розглянуто та задоволено 4 березня 2016 року.

"Арешт накладений у рамках розслідування кримінального провадження за фактом привласнення службовими особами майна ВАТ "Запоріжжяобленерго". Крім того, в кінці січня - початку лютого НАБУ подало 5 позовних заяв до Господарського суду Києва про визнання недійсними договорів уступки права вимоги боргів великих споживачів електроенергії на загальну суму понад 346 млн грн від "Запоріжжяобленерго", в якому державі належить понад 60% акцій, на користь приватної структури "Энергомереже", - йдеться в повідомленні

9 березня суд задовольнив перше з п'яти позовних заяв, визнавши недійсним договір, згідно з яким "Запоріжжяобленерго" відступив "Энергомереже" право вимоги боргу у розмірі понад 39,3 млн гривень від ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат". Судове провадження по іншим чотирьом позовами триває.

Нагадаємо, Господарський суд міста Києва у четвер, 9 березня прийняв рішення по справі №910/1421/16, задовольнивши позовні вимоги НАБ і визнавши недійсним договір про відступлення права вимоги №24 від 12 лютого 2015 року, укладений між ВАТ "Запоріжжяобленерго", ПАТ "Холдингова компанія "Енергомережу" і ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат".