ua en ru

Суд в Англії задовольнив апеляцію "Татнафти" у суперечці з "Укртатнафтою"

Суд в Англії задовольнив апеляцію "Татнафти" у суперечці з "Укртатнафтою" Фото: у Англіі тривають суди "Татнафти" з "Укртатнафтою" (колаж РБК-Україна)

Російська компанія звинувачує українську в нанесенні збитку від зміни часток в "Укртатнафті"

Апеляційний суд Англії та Уельсу на своєму засіданні 18 жовтня скасував рішення Високого суду Лондона, від 8 листопада 2016 року. Про це повідомляє видання "Комерсант".

Як повідомляється, мова йде про позов російської компанії з вимогою відшкодувати збитки від зміни часток у складі акціонерів "Укртатнафти", що призвела нібито несплату Кременчуцьким НПЗ вартості поставленого у 2007 році на завод нафти.

за матеріалами Високого суду Лондона, який тепер повинен повторно розглянути раніше відхилений позов, відповідачами у нього є українські бізнесмени Геннадій Боголюбов, Ігор Коломойський, Олександр Ярославський, а також Павло Овчаренко, колишній топ-менеджер ПАТ "Укртатнафта", створеного на базі Кременчуцького НПЗ.

Нагадаємо, 23 березня 2016 року "Татнефть" подала в британський суд позов до Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова, Олександра Ярославського і Павла Овчаренка. Компанія вимагає від них відшкодування 334 млн доларів збитку і відсотки.