ua en ru

Суд 7 грудня розгляне позов проти ОПЗ на 12 млн євро

Суд 7 грудня розгляне позов проти ОПЗ на 12 млн євро Суд повинен розглянути по суті позов Dreymoor Fertilizers Overseas Pte Ltd проти ОПЗ

7 грудня Господарський суд Одеської області повинен розглянути по суті позов міжнародного трейдера добрив Dreymoor Fertilizers Overseas Pte Ltd проти Одеського припортового заводу (ОПЗ). Про це повідомила прес-служба компанії Dreymoor.

Як відомо, компанія Dreymoor вимагає зобов'язати "Одеський припортовий завод" передати їй карбамід на суму 4 676 400 євро і аміак на суму 8 099 745 євро, придбаних за договорами на поставку карбаміду №1243/2015 UREA від 15 квітня 2015 року та договором № Expotrade/085/Ammonia/2015 на поставку аміаку від 17 квітня 2015 року, укладених на підставі виданих ОПЗ складських квитанцій від 17 квітня 2015 року.

Зазначені договори були укладені навесні 2015 року між Dreymoor і ExpotradeGlobal Limited. 21 квітня 2015 року Dreymoor через Unicredit BankAG здійснило оплату замовленого карбаміду і аміаку.

За даними компанії, у свою чергу Одеський припортовий завод підтвердив номінацію судів Arel і Muharrem Dadayli на перевезення оплачених товарів. Але, незважаючи на видані складські розписки, ОПЗ відмовився від навантаження підтверджених ним судів, додали в прес-службі.

Dreymoor направляла звернення з письмовою вимогою до ОПЗ в семиденний термін повідомити узгоджену дату передачі карбаміду і аміаку, але відповіді не послідувало, розповіли в прес-службі.

Також представники Dreymoor підкреслюють, що згадані контракти стали предметом кримінального розгляду, зокрема, Національної поліції України.

"Враховуючи доказову базу, ми вважаємо високими шанси на успіх у господарському спорі з нашого питання", - підкреслили в прес-службі.

Крім того, у компанії нагадали, що 14 грудня має відбутися конкурс з приватизації Одеського припортового заводу. "Якщо питання боргу перед Dreymoor не буде вирішено найближчим часом, то це може перетворитися в борг майбутнього інвестора ОПЗ", - відзначили в прес-службі.