ua en ru

Суд на 2 місяці продовжив арешт полковника ЗСУ Без’язикова

Суд на 2 місяці продовжив арешт полковника ЗСУ Без’язикова Фото: суд над Без’язиковим (sud-report.org.ua)

Таким чином арешт продовжено до 29 листопада

Шевченківський суд Києва 1 жовтня продовжив ще на два місяці перебування під вартою полковнику Збройних сил України (ЗСУ) Івана Без’язикова, звинуваченого у державній зраді та участі у терористичній організації. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Судовий репортер".

Таким чином арешт продовжено до 29 листопада. Суд взяв до уваги доводи прокурора про тяжкість обвинувачення, ризики і переконливість доказів і зазначив, що обставини не змінилися, а тяжкість можливого покарання зумовлює ризик переховування Без’язикова від суду.

Крім того, зазначається, що свідки судом ще не допитані, а серед них є особи, особисто знайомі з обвинуваченим, які перебували з ним у службових відносинах.

Прокурор Олег Пересада заявив, що тримання під вартою без можливості виходу під заставу є адекватним запобіжним заходом і таким, що повною мірою забезпечить належну поведінку обвинуваченого. За його словами, докази у справі свідчать, що полковник не хотів повертатись на підконтрольну Україні територію, а навпаки намагався вивезти свою родину в "ДНР".

Однак захист Без’язикова це заперечує. Його адвокат Віталій Титич стверджує, що полковник повернувся самостійно.

Фото: суд над Без’язиковим (sud-report.org.ua)

Нагадаємо, Генпрокуратура обвинувачує Івана Без’язикова в державній зраді, а також в участі в терористичній організації.

В обвинувальному акті зазначається, що Без’язиков в період з 25 серпня 2014 по 27 травня 2015 року, перебуваючи на непідконтрольній українській владі території, обіймав посаду так званого "заступника начальника розвідувального управління ДНР", займався збором розвідувальної інформації щодо пересування українських військ і брав участь у проведенні інформаційних операцій з дискредитації ЗСУ.