ua en ru

Студенти одеського медуніверситету звернулися до уряду

Студенти одеського медуніверситету звернулися до уряду Ілюстративне фото (з відкритих джерел)

Опубліковано лист студентів до Кабміну

Студенти міжнародного факультету Одеського національного медичного університету звернулись до уряду. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на лист студентів, опублікований на Facebook університету.

"Цей "відкритий лист" - звернення до всіх педагогів Одеського національного медичного університету. І він – колективне нам звинувачення, бо всі ми винні в ситуації, що склалася. Винні своїм боягузтвом і нерішучістю", - йдеться у листі.

Вони зазначають, шо колектив має зупинити "шабаш рейдерів, поставити крапку в протистоянні купки зацікавлених осіб – екс-ректора та його поплічників - до Міністерства охорони здоров'я".

"Доля ОНМедУ залежить від його колективу, а не від кишенькових суддів, чорних реєстраторів, пройдисвітів з "Інтермосту", продажних депутатів тощо", - йдеться у зверненні.

Студенти заявили, що відчувають себе "ляльками" для компанії "Інтермост". Вони заявляють, що їх використовують для протестів проти Дубініної В.Г. і погрожують відрахувати з університету, а також депортувати з України.

"Ми приїхали тут вчитися і не втручатися у будь-які політичні проблеми. Ми не хочемо. 3 червня 2019 року Alakh Singh зібрав нас і попросив піти з ним в Ректорат. Вони нам не сказали, чому ми повинні йти туди, сказали - в обов'язковому порядку. І коли ми увійшли в Ректорат, нам сказали щоб ми протестували знову і кричали "Ганьба" на адресу Дубініної В.Г. До цих всіх інцидентів ми навіть не знали, що, виявляється, екс-ректор Запорожан потрапляв багато разів у корупційні справи. Ми думали, що корупцією займалися тільки ті, які брали гроші саме з рук студентів, але тільки потім ми усвідомили, що це одні і ті ж люди з команди Запорожана, і вони змушують нас робити все це, щоб підтримати корупціонера - Запорожана - разом з ними", - йдеться у заяві.

Студенти заявили, що 4-5 років ми платять гроші викладачам, а також додаткові внески адміністрації університету.

"Ми хочемо знати, чому уряд України не вживає ніяких жорстких заходів в цьому випадку? Чому навіть після оголошення Дубініної В.Г. ректором ніхто не дозволяє їй виконувати свою роботу і бути нашим ректором? По крайній мірі, в ті 3 місяці коли пані Дубініна працювала ректором, було строгість в університеті, не було цих махінацій, і ми могли піти до неї, щоб поскаржитися на цих людей в адміністрації, також на викладачів, і вона завжди допомагала нам відразу ж, вона завжди слухала і вирішувала наші проблеми", - зазначили автори листа і закликали "врятувати" їхній університет.