ua en ru

Американський студент, засуджений до 15 років каторги в КНДР, помер після звільнення

Американський студент, засуджений до 15 років каторги в КНДР, помер після звільнення Фото: КНДР (wikimedia.org)

Трамп засудив жорстокість режиму КНДР

Американський студент Отто Уормбір, який був засуджений до 15 років каторги в КНДР, помер після повернення додому. Про це повідомила його сім'я, передає BBC.

"Наш сумний обов'язок полягає в тому, щоб повідомити, що наш син Отто Уормбір завершив свою подорож додому. Оточений його люблячою родиною Отто помер сьогодні о 14:20", - цитує видання заяву його сім'ї.

У свою чергу, президент США Дональд Трамп сказав, що смерть Уормбіра посилила рішучість його адміністрації "не допустити, щоб подібні трагедії залишали безневинних людей у руках режимів, які не поважають верховенство закону або основну людську порядність".

"Сполучені Штати в черговий раз засуджують жорстокість північнокорейського режиму, оскільки ми сумуємо по його останній жертві", - йдеться в заяві президента.

Як повідомлялося раніше, в Північній Кореї був звільнений американський студент Отто Уормбір, який був затриманий владою країни в 2016 році.

За словами батьків колишнього ув'язненого, з березня минулого року Отто перебував у стані коми.

Як стверджують в КНДР, незабаром після оголошення вироку у студента діагностували ботулізм. Хлопець впав у кому після того, як прийняв снодійне.

Отто Уормбвр приїхав в Північну Корею в грудні 2015 року у складі туристичної групи. У січні 2016 року його затримали в аеропорту Пхеньяну, коли студент намагався вивезти плакат політичного змісту. Суд КНДР визнав студента винним у "злочині проти держави" та засудив до 15 років каторжних робіт.

Нагадаємо, в Північній Кореї затримали громадянина США.