ua en ru

У Північній Кореї затримали громадянина США

У Північній Кореї затримали громадянина США Фото: затримання відбулося в аеропорту Пхеньяну

Це вже третій громадянин США, затриманий у КНДР

У Північній Кореї затримали громадянина Сполучених Штатів Америки. Про це з посиланням на джерела, які побажали залишитися анонімними, повідомляє Yonhap.

Зазначено, що це вже третій громадянин США, затриманий у Північній Кореї.

За даними агентства, прізвище затриманого Кім. Також відомо, що він викладав у китайському Янбіанському університеті.

Повідомляється, що затриманий американець також брав участь у програмах із доставки гуманітарної допомоги до Північної Кореї. У рамках однієї з таких програм Кім і перебував у КНДР. У республіці він провів близько місяця і був затриманий на виїзді в міжнародному аеропорту Пхеньяну, передає агентство.

Наразі причини його затримання північнокорейської стороною невідомі. Вашингтон офіційно не коментував цю інформацію. У Національній розвідувальній службі Південної Кореї заявили, що "не інформовані" про арешт громадянина США.

У 2016 році в КНДР за спробу взяти на пам'ять паперовий плакат із пхеньянського готелю було затримано студента з США Отто Уормбіра. Тоді його засудили до 15 років каторжних робіт.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що США розглядають можливість нанесення превентивного удару по Північній Кореї в разі, якщо Пхеньян знову проведе ядерні випробування. Водночас пріоритетними методами впливу на КНДР Білий дім, як і раніше, вважає дипломатичні, а не силові.