ua en ru

СЦКК зафіксував порушення мінських угод бойовиками на Донбасі

СЦКК зафіксував порушення мінських угод бойовиками на Донбасі Ілюстративне фото (flickr.com ministryofdefenceua)

Російські найманці застосовуються міномети калібрів 82 та 120 мм

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації виявила факти порушення мінських угод збройними формуваннями Російської Федерації під час обстрілів українських позицій на Донбасі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку операції Об'єднаних сил у Facebook.

За даними спостерігачів, російські найманці у суботу, 14 вересня, випустили 45 мін 120-го та 27 мін 82-го калібрів по позиціями підрозділів Об'єднаних сил в районі населених пунктів Новолуганське, Новотошківське та Гладосове.

Крім того, застосування забороненого озброєння з боку бойовиків було зафіксовано вже сьогодні, 15 вересня. Окупанти випустили 4 міни калібру 120 мм та 7 мін 82-го калібру по українським військовим поблизу Зайцевого та Новолуганського.

"Зазначені факти вкотре свідчать про небажання противника дотримуватися режиму припинення вогню", - наголосили у відомстві.

СЦКК зафіксував порушення мінських угод бойовиками на Донбасі

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що впродовж 14 вересня російсько-окупаційні війська 14 разів відкривали вогонь по позиціям Об'єднаних сил на Донбасі. При цьому ворог застосовував заборонені мінськими угодами міномети 120-го та 82-го калібрів. Про втрати серед українських військових за добу в штабі не повідомили.