ua en ru

СЦКК повідомив про провокації бойовиків на пункті пропуску в Донецькій області

СЦКК повідомив про провокації бойовиків на пункті пропуску в Донецькій області Фото: КПВВ "Новотроїцьке" (УНІАН)

Зокрема, бойовики продовжують пропускати автомобілі з ОРДО після закриття КПВВ

Незаконні збройні формування на Донеччині продовжують вчиняти провокації під час пропуску через КПВВ цивільного населення і транспортних засобів після робочого часу роботи КПВВ. Про це повідомляє українська сторона СЦКК, передає прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

"Так, сьогодні, 26 жовтня, добре знаючи, що контрольно-пропускний пункт в'їзду-виїзду "Новотроїцьке" працює до 18:30, з боку непідконтрольною уряду України території після 18 годин в "сіру" зону КПВВ з території ОРДО пропустили 166 автомобілів з цивільними", - заявили в СЦКК.

ПРОВОКАЦІЇ З БОКУ НЗФ ОРДО ЗАГРОЖУЮТЬ ЖИТТЮ І ЗДОРОВ'Ю МИРНОГО НАСЕЛЕННЯ В РАЙОНІ КПВВ Українська сторона СЦКК повідомл...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 26 жовтня 2017 р.

Наголошується, що внаслідок виникнення реальної загрози життю та здоров'ю цивільних осіб, серед яких були жінки з дітьми, а також різкого погіршення погодних умов, українські прикордонники оформили і пропустили автомобілі за короткий час. У зв'язку з цим КПВВ "Новотроїцьке" з української сторони закінчило роботу в 19:50.

"Українська сторона СЦКК заявляє, що такі дії НЗФ ОРДО є систематичними за КПВВ, які перебувають на підконтрольній уряду України території, і в черговий раз піддають небезпеці цивільне населення, демонструють відверте нехтування мінськими домовленостями і небажання дотримуватися режиму припинення вогню в рамках "шкільного перемир'я", - додали в СЦКК

Нагадаємо, бойовики обстріляли район пункту "Новотроїцьке", коли там знаходився патруль ОБСЄ.