ua en ru

Будівництво злітно-посадкової смуги Львівського аеропорту профінансовано на 1,5 млрд грн, - Львівська ОДА

Будівництво злітно-посадкової смуги Львівського аеропорту профінансовано на 1 млрд 502 млн грн. Про це повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації під час візиту віце-прем'єра, міністра інфраструктури України Бориса Колеснікова, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, 2011 року роботи профінансовано на 735 млн грн, загальна вартість робіт складає 2 млрд 196 млн грн. Реконструкція аеродрому передбачає будівництво злітно-посадкової смуги на 795 метрів та реконструкцію діючої смуги та перонів. Генеральним підрядником робіт є ТОВ "Шляхове будівництво "Альтком". На об'єкті працює 300 чоловік та 102 одиниці техніки та механізмів, роботи ведуться цілодобово.
Будівництво нового терміналу аеровокзалу, який зможе приймати 2000 пасажирів на годину, профінансовано на 1 млрд 153 млн грн, в тому числі цього року на 642 млн грн. Загальна кошторисна вартість об'єкту складає 1 млрд 420 млн грн, генеральним підрядником робіт є корпорація "Альтіс Холдинг". На об'єкті задіяно 436 працівників та 66 одиниць спецтехніки. Введення в експлуатація злітно-посадкової смуги, перонів і терміналу аеропорту заплановано на грудень 2011 р.