ua en ru

На будівництво штабу ВМС і модернізацію флоту виділено 100 млн гривень, - Полторак

На будівництво штабу ВМС і модернізацію флоту виділено 100 млн гривень, - Полторак Фото: Степан Полторак розповів про реформування флоту

Флот уже поповнили два новозбудовані малі броньовані артилерійські катери

На будівництво штабу Військово-Морських Сил і модернізацію флоту в 2016 році виділено 100 мільйонів гривень. Про це міністр оборони Степан Полторак заявив у вітанні з нагоди Дня ВМС Збройних Сил України, який відзначається 3 липня, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Ми розпочали масштабну реформу, покликану відродити бойовий потенціал та посилити могутність вітчизняного флоту", - наголосив генерал армії.

Він підкреслив, що пріоритетним залишається вирішення нагальних питань, зокрема розвитку інфраструктури базування ВМС, вирішення соціально-побутових питань військовослужбовців і членів їхніх сімей.


"Цього року на будівництво штабу Військово-Морських Сил виділено 100 мільйонів гривень, а також заплановано модернізацію флоту, в тому числі фрегата Гетьман Сагайдачний. Флот уже поповнили два новозбудовані малі броньовані артилерійські катери, ще чотири - закладені на стапелях. І це тільки початок, попереду велика робота з відновлення і подальшого будівництва флоту", - підкреслив Полторак.

Міністр висловив упевненість, що ВМС, послідовно йдучи шляхом реформування, опановуючи стандарти флотів провідних країн світу, підвищать рівень боєздатності і професійної майстерності.

"Україна була, є і буде морською державою! Українському флоту бути, і бути йому - сучасним та ефективним!" - запевнив Полторак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство оборони України планує оновити корабельний склад Військово-морських сил і побудувати близько 30 бойових кораблів і катерів до 2020 року.