ua en ru

Будівництво комбінату "Ворскла Сталь" затягується у зв'язку з фінансовою кризою, - Жеваго

Будівництво електрометалургійного комбінату "Ворскла Сталь" затягується у зв'язку з фінансовою кризою в Україні та світі. Про це повідомив народний депутат України, бізнесмен, власник компанії "Ворскла Сталь" Костянтин Жеваго у ході візиту в Кременчук, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, економічна криза вносить корективи в графік будівництва.

"Проблема полягає в тому, що сьогодні з міжнародною фінансовою кризою істотно постраждали рейтинги України. Рейтингові агентства знизили рейтинги України, і Україні зараз дуже складно позичати кошти. І сьогодні, якби не це, ми б вже почали завозити техніку, яка була б найбільш екологічно чистим обладнанням з виробництва металопродукції в СНД", - зазначив Жеваго.

Він вважає, що, поки не мине криза в Європі, жодне експортно-кредитне агентство не зможе виділити гроші для закупівлі обладнання.

"Ми робимо сьогодні все, що залежить від нас..., ми заручники ситуації і сидимо, чекаємо, поки ситуація покращиться",-заявив Жеваго.

Тим не менш, за словами бізнесмена, сьогодні на місці майбутнього комбінату тривають будівельні роботи.
"Ми приєднуємо майданчик до залізниці, приєднуєм її до системи високовольтного електропостачання, сьогодні ми будемо прокладати сполучну гілку газопроводу до цього об'єкту. Йдуть будівельні роботи",- додав Жеваго.

Нагадаємо, в 2007 р. генеральний директор компанії "Ворскла Сталь" Володимир Білоус заявив, що в 2010 р. повинні заробити перші цехи електрометалургійного комбінату "Ворскла Сталь".

Вартість всього будівництва тоді оцінювалася в 1 млрд дол. Будівництво планувалося фінансувати консорціумом європейських банків.

Рішенням 23-й сесії Полтавської обласної ради 4-го скликання "Ворскла Сталі" було надано 206 га землі на території Дмитрівської сільради Комсомольської міської ради Полтавської області для будівництва меткомбінату.

"Ворскла Сталь" перебуває під контролем групи "Фінанси і Кредит". Основними активами групи є найбільший виробник обкотишів в Україні - Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат (ГЗК), банк "Фінанси і Кредит", холдингова компанія "АвтоКрАЗ" та інші підприємства харчової, паливної і медичної промисловості.