ua en ru

Країни G7 засудили хімічну атаку в Сирії

Країни G7 засудили хімічну атаку в Сирії Ілюструєче фото: прапори країн-учасниць G7 (g7germany.de)

Також члени G7 заявили про свою солідарність з думкою Великобританії з приводу отруєння Скрипалів

Глави МЗС G7 засудили хімічну атаку в Сирії і отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля. Про це йдеться в заяві, поширеній прес-службою прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

Повідомляється, що лідери країн G7 "повністю підтримують" заходи, вжиті США, Великобританією і Францією для зниження можливостей сирійського уряду щодо застосування хімічної зброї.

"Використання хімічної зброї є порушенням Конвенції про хімічну зброю і є загрозу міжнародному миру і безпеці", - йдеться в заяві.

У той же час ракетний удар по Сирії вважають раціональним, "обмеженою, пропорційною" відповіддю, нанесеною "лише після вичерпання всіх дипломатичних можливостей". Також повідомляється, що країни-члени G7 прихильні до вирішення конфлікту в Сирії дипломатичними шляхами.

МЗС G7 засудили отруєння Скрипалів, закликавши РФ "терміново розглянути всі питання, пов'язані з інцидентом в Солсбері". Також країни висловили солідарність з Великоританією, заявивши, що "дуже ймовірно, що Російська Федерація несе відповідальність за напад" і що "немає правдоподібного альтернативного пояснення".

Нагадаємо, Україну вперше запросили на зустріч глав МЗС G7.

G7