ua en ru

Стрілянина в Лас-Вегасі: незадовго до інциденту стрілок придбав 30 одиниць зброї

Стрілянина в Лас-Вегасі: незадовго до інциденту стрілок придбав 30 одиниць зброї Фото: стрілянина в Лас-Вегасі (twitter.com/csstevensphoto)

Більшість зброї Стівен Паддок закупив у Каліфорнії

Стівен Паддок, який влаштував 1 жовтня стрілянину в Лас-Вегасі (США), незадовго до нападу придбав понад 30 одиниць зброї. Про це повідомили джерела в поліції, передає телеканал Fox News.

За інформацією співрозмовників видання, значна частина зброї була придбана в Каліфорнії.

Також стало відомо, що Паддок придбав патрони 308-го і 223-го калібру, які зазвичай використовуються у гвинтівках AR-10 і AR-15 відповідно.

Як зазначає видання, 308-й калібр застосовується для полювання на великих тварин і він може прострілити відразу двох людей, а 223-й - патрон малого калібру, що використовується для полювання на зайців і лисиць.

Телеканал також повідомив, що один зі свідків стрілянини розповів, що чув сотні пострілів, стрілянина була настільки швидкою, що він подумав, що натовп розстрілюють із кулемета.

Стрілянина в Лас-Вегасі сталася 1 жовтня 2017 року - 64-річний Стівен Паддок обстріляв відвідувачів фестивалю кантрі-музики Route 91 на відкритому концертному майданчику з балкона готелю, в результаті загинули 58 людей.

Нагадаємо, чоловік, що влаштував стрілянину в Лас-Вегасі застрелився, коли поліцейські почали штурмувати номер, у якому він перебував.