ua en ru

Стрілянина в Княжичах: суд відпустив Куряту з-під домашнього арешту

Стрілянина в Княжичах: суд відпустив Куряту з-під домашнього арешту Фото: Леонід Курята (скріншот відео ТСН)

Мотивація суду - у Куряти є незабезпечені четверо дітей

Начальника карного розшуку ГУ Нацполіції Києва Леоніда Куряту, підозрюваного в причетності до перестрілки в Княжичах Київської області, Печерський районний суд Києва відпустив з-під домашнього арешту. Про це вказано в ухвалі суду.

Зазначається, що прокурори подали клопотання до суду продовжити домашній арешт для Куряти, який сплив 26 січня, оскільки термін розслідування справи продовжений до 28 лютого.

Крім того прокурори своє клопотання мотивували тим, що Курята має коло друзів серед колишніх та діючих співробітників правоохоронних структур. Також підозрюваний може впливати на свідків та потерпілих з метою відмови їх від показів, "володіючи компрометуючими відомостями на осіб із злочинного середовища".

Ще однією причиною продовження домашнього арешту сторона обвинувачення назвала термін ув’язнення, який загрожує Куряті - це від 15 років до довічного ув'язнення, тож підозрюваний може просто підробити документи та сховатися від слідства.

Сторона захисту апелювала, що вручена підозра Куряті є необґрунтованою. Як аргумент адвокат навів позитивні характеристики з місця роботи підозрюваного а також те, що у Куряти є незабезпечені четверо дітей, з яких двоє неповнолітні.

Так, суд відмовив у задоволенні прокурорського клопотання та відпустив Леоніда Куряту з-під домашнього арешту. Проте, зобов’язав підозрюваного здати закордонний паспорт і носити електронний браслет.

Нагадаємо, 4 грудня 2016 року у селі Княжичі Київської області у результаті перестрілки між співробітниками Державної служби охорони, спецпідрозділу КОРД і поліцейськими загинули п'ятеро правоохоронців. Згодом Генеральна прокуратура повідомила про підозру Леоніду Куряті. У вересні 2017 року йому було обрано міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Проте, 29 грудня 2017 року Окружний адміністративний суд поновив на посаді екс-начальника карного розшуку поліції Києва Куряту. Зазначається, що рішення було прийнято у зв'язку з відсутністю доказів правомірності його звільнення.