ua en ru

Стрілянина в Княжичах: суд пояснив причину відновлення на посаді Куряти

Стрілянина в Княжичах: суд пояснив причину відновлення на посаді Куряти Фото: суд (pixabay)

29 грудня суд поновив на посаді екс-начальника карного розшуку поліції Києва Куряту

Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді начальника головного управління поліції розшуку столиці Леоніда Куряту у зв'язку з відсутність доказів правомірності його звільнення. Про це йдеться в повідомленні на сайт суду.

Повідомляється, що потрібні суду матеріали службового розслідування були вилучені у Національній поліції і передані в прокуратуру.

При цьому в Генеральній прокуратурі відмовилися передавати документи, а також заявили про неможливість зробити їх копії.

"У зв'язку із закінченням розгляду справи, суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Руслан Арсірій зазначив, що відповідне рішення було прийнято на підставі встановлених в ході судового розгляду справи фактів і обставин. Він зазначив, що судом здійснювалися багаторазові спроби витребувати матеріали службового розслідування за фактом перевірки обставин подій з участю поліцейських в селі Княжичі. Проте було встановлено, що наведені матеріали були вилучені з Національної поліції України та направлені в Генеральну прокуратуру України. У той же час Генпрокуратура повідомила суд про неможливість надання одному з примірників витребуваних документів з-за можливого розкриття таємниці слідства і розголошення державної таємниці під час судового розгляду, також було відзначено", - йдеться в повідомленні суду.

Крім того, в суді стверджують, що матеріали службового розслідування були єдиними документами, що підтверджують правомірність відсторонення Куряты, на підставі чого було прийнято рішення про відновлення його на посаді.

Нагадаємо, 29 грудня Окружний адміністративний суд Києва відновив на посаді екс-начальника карного розшуку поліції Києва Леоніда Куряту, якого підозрюють в організації умисного вбивства поліцейських в Княжичах (Київська область, Броварський район).

Як відомо, в ніч на 4 грудня 2016 року в Княжичах під Києвом в результаті перестрілки між співробітниками Державної служби охорони, спецпідрозділу КОРД і поліцейськими загинули п'ятеро правоохоронців.