ua en ru

В Страсбурзі сьогодні стартує сесія ПАРЄ

В Страсбурзі сьогодні стартує сесія ПАРЄ Фото: сесія ПАСЕ (assembly.coe.int)

Сесія ПАРЄ пройде в Стразбурзі з 8 по 12 жовтня

У Страсбурзі (Франція) з 8 по 12 жовтня пройде осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Про це йдеться на офіційному сайті організації, передає РБК-Україна.

Згідно порядку денного сесії, у понеділок, 8 жовтня, буде оголошений переможець премії ПАРЄ з прав людини ім. Вацлава Гавела.

Крім того, депутати також проведуть дебати про закордонну фінансуванні ісламу в Європі та радикалізації настрої серед мігрантів.

Також на обговорення буде винесено проблему доступу моніторингових місій Ради Європи та ООН на території тимчасово окупованих територій ("сірих зон").

Обговорення найбільш резонансного питання - перегляду повноважень та прав на голосування національних делегацій - заплановано на вівторок, 9 жовтня. В якості доповідача по цій проблемі виступить депутат з Бельгії пітер Де Саттер.

Інші пункти порядку денного включають звернення з палестинськими неповнолітніми в ізраїльській системі правосуддя, міграцію з гендерної точки зору, возз'єднання сім'ї в державах-членах і рівність у приватному житті незалежно від сексуальної орієнтації.

У свою чергу нардеп від "Народного фронту" Георгій Логвинський зазначив, що "зняття санкцій з Росії в ПАРЄ дасть поштовх зняти їх і в інших організаціях та країнах".

"Мільярди збитків агресор платить кожен рік завдяки санкціям за порушення прав людини. Саме тому, вони кидають всі сили і кошти що б їх скасувати", - написав нардеп на своїй сторінці у Facebook.

В Страсбурзі сьогодні стартує сесія ПАРЄ

В Страсбурзі сьогодні стартує сесія ПАРЄНагадаємо, попередня сесія ПАРЄ пройшла 25-29 червня 2018 року.

В ході сесії був обраний новий президент ПАРЄ. Ним стала громадянка Швейцарії Ліліана Морі-Паск'є.

У своїй вступній промові Паск'є нагадала, що цінності Ради Європи потребують більш ніж коли-небудь поширення не тільки в межах європейського співтовариства, але і по всьому світу.