ua en ru

Стратегічне завдання влади - зниження фіскального тиску на бізнес, - Прасолов

Зниження фіскального тиску, формування неупереджених взаємовідносин з платниками податків, при яких держава виступає партнером легального бізнесу - це стратегічне завдання, яке поставлено програмою економічних реформ Президента України і уряд забезпечує неухильне дотримання цього завдання. Про це заявив 13 червня міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов в ході першої міжнародної бізнес-конференції ABC: Ukraine & Partners.

"Наприклад, ставка податку на прибуток, отриманий суб'єктами господарювання від реалізації інвестиційних проектів у пріоритетних галузях економіки, з 1 січня 2013 р. по 31 грудня 2017 включно - становить 0 відсотків", - пояснив Ігор Прасолов.

В Україні діє розгалужена мережа центрів обслуговування платників податків, які надають уніфікований перелік функцій: реєстрація, постановка на облік, консультації, прийом звітності і т. д.

У травні парламент прийняв закон про внесення змін до законодавства України щодо державної антикорупційної політики. У законодавство були внесені ті норми, впровадження яких вже кілька років вимагали представники громадськості та профільні експерти.

"У рейтингу Doing Business-2013 Україна не тільки поліпшила свої позиції на 15 пунктів, а й увійшла до списку з 23 країн - найбільших реформаторів умов ведення бізнесу в 2011-2012 рр. Наприклад, Україна спростила процес створення підприємств, усунувши вимоги до мінімального розміру капіталу для реєстрації компанії. Також відбулося п'ятикратне скорочення кількості податкових платежів і зборів, а витрати часу на їх обслуговування знизилися на третину", - сказав міністр.

В Україні створено і вже працює реєстр адміністративних послуг - єдина комп'ютерна база даних адміністративних послуг, що надаються державними та місцевими органами влади. Також сьогодні по всій країні працює 120 центрів надання адмінпослуг.

"В Україні створено правове поле для інвестування і розвитку державно-приватного партнерства, законодавчо визначені гарантії діяльності для інвесторів. До іноземних інвесторів застосовується національний режим інвестиційної діяльності, тобто надано рівні умови діяльності з вітчизняними інвесторами. На постійній основі забезпечується індивідуальний супровід інвесторів , які тільки планують увійти на наш ринок або розширити свою операційну діяльність в Україні", - акцентував увагу міністр.