ua en ru

Країни G7 пообіцяли списати борги Гаїті за надану гуманітарну допомогу.

Країни-члени G7 - США, Канада, Японія, Велика Британія, Франція, Німеччина і Італія - пообіцяли списати зруйнованому землетрусом Гаїті борги за надану гуманітарну допомогу. "Всі борги Гаїті повинні бути списані", - заявив міністр фінансів Канади Джим Флаерті на дводенному саміті G7 в Канаді, повідомляє Associated Press.

У січні Міжнародний валютний фонд виділив Гаїті безстрокову і безпроцентну позику у розмірі 102 млн дол. Допомога у вигляді гранту 100 млн дол. також надійшла Гаїті від Всесвітнього банку.

Як раніше заявили представники МВФ, Гаїті як найбідніша країна Західної півкулі раніше була включена фондом а також Всесвітнім банком до програми фінансової допомоги, в рамках якої в червні минулого року республіці було списано 1,2 млрд дол. боргу.

Рішення країн G7 про пробачення боргу Гаїті схвалив прем'єр-міністр Великої Британії Гордон Браун. "Гаїті не повинна загрузнути в боргах, так само як вона була похоронена землетрусом. Велика Британія вже пробачила всі борги Гаїті, те ж саме повинні зробити і решта країн", - підкреслив глава британського уряду.