ua en ru

Країни Перської затоки скоротили кількість вимог до Катару, - WSJ

Країни Перської затоки скоротили кількість вимог до Катару, - WSJ Фото: у катарському кризі намітився прогрес (twitter.com/svpressa)

Від Катару перестали вимагати закрити "Аль-Джазіру" і вигнати екстремістів

Країни Перської затоки - Саудівська Аравія, ОАЕ, Бахрейн і Єгипет - скоротили кількість вимог до Катару і закликали країну виконати їх, однак не визначили конкретних термінів, передає Wall Street Journal.

Зокрема, чотири арабські країни виключили вимоги про те, щоб Доха закрила всю супутникову телевізійну мережу "Аль-Джазіра" і вигнала з країни екстремістів.

"Безумовно, всі ми виступаємо за компроміс, але компроміс стосовно даних шести принципів не буде", - заявив представник Саудівської Аравії при ООН Абдалла аль-Моуаллімі.

За даними WSJ, арабські країни пішли на такий крок, щоб зберегти обличчя в умовах тиску з боку міжнародного співтовариства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Катар подасть позов в міжнародний суд на 4 арабські країни.

Зазначимо, на початку червня Саудівська Аравія, ОАЕ, Бахрейн і Єгипет розірвали дипломатичні відносини з Катаром і оголосили блокаду, звинувативши Доху в підтримці тероризму і втручанні у внутрішні справи країн Перської затоки.