ua en ru

Росія скоротила видобуток нафти на 130 тис. барелів на добу, - Bloomberg

Росія скоротила видобуток нафти на 130 тис. барелів на добу, - Bloomberg Фото: Росія скоротила нафтовидобуток на 133 тис. барелів на добу

РФ скоротила видобуток нафти на 1,18%

Російські нафтові компанії почали скорочувати видобуток нафти відповідно до укладеної раніше угоди, повідомляє Bloomberg.

Агентство цитує неназваного співробітника російського Центрального диспетчерського управління паливно-енергетичного комплексу. За словами джерела, обсяг середньодобового видобутку нафти і газового конденсату в РФ за перші вісім днів 2017 року скоротився до 11,114 млн барелів. Це приблизно на 1,18% нижче рівня видобутку в жовтні минулого року.

Наголошується, що 1-8 січня в Росії було видобуто 12,13 млн тонн нафти і газового конденсату. Таким чином, сукупний обсяг нафтовидобутку в РФ скоротився на 133 тис. барелів. За умовами угоди з ОПЕК і країнами, що не входять в картель, Росія повинна знизити обсяги видобутку на 300 тис. барелів/добу.

Нагадаємо, 10 грудня країни, що не входять в ОПЕК, в тому числі і Російська Федерація домовилися скоротити видобуток нафти в 2017 році більш ніж на 600 тис. барелів на день.