ua en ru

Країни НАТО зі Східної Європи просять посилити їх оборону і надати зброю, - WP

Країни НАТО зі Східної Європи просять посилити їх оборону і надати зброю, - WP Фото: країни Східної Європи просять НАТО посилити їх оборонний потенціал (Getty Images)

Країни Східної Європи, які є членами НАТО, просять альянс посилити їх оборону. Вони шукають зброю і закликають США перекинути більше живої сили.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Washington Post.

Східна Європа, яка межує і з Україною, і з Росією, переживає, що "війна прийде до їхніх кордонів". У зв'язку з цим Польща, Латвія та Естонія закликають НАТО і США посилити їх оборонний потенціал.

Зокрема, європейські країни просять США направити додаткові сили в регіон. При цьому після початку війни в Україні кількість американського контингенту в Європі було збільшено до 100 тисяч осіб.

Також Польща, Латвія та Естонія мають намір отримати і закупити більше зброї. Йдеться про сучасне озброєння, яке відповідає стандартам НАТО. Воно повинно замінити техніку та обладнання радянських часів, частина якого були передані Україні.

Наприклад, Польща очікує на ракетні батареї Patriot, РСЗВ HIMARS, винищувачі F-16 і бойові танки Abrams. У Литві раніше заявили, що Міноборони шукає сучасну ракетну артилерію великої дальності, системи ППО і берегової охорони.