ua en ru

Країни НАТО звинувачують РФ у кризі в Україні, але не хочуть надавати військову допомогу, - опитування

Країни НАТО звинувачують РФ у кризі в Україні, але не хочуть надавати військову допомогу, - опитування Фото: НАТО

39% респондентів кажуть, що Росія є головним винуватцем конфлікту, що триває у східній частині України

Країни-члени НАТО вважають Російську Федерацію (РФ) винною в українській кризі, але при цьому вони не хочуть надавати Україні військову допомогу. Такі результати показало опитування, проведене науково-дослідним центром Pew Research Center.

Повідомляється, що громадськість ключових країн-членів НАТО звинувачує Росію за триваючий конфлікт в Україні. Багато хто також вважає Росію військовою загрозою для сусідніх держав. Але мало хто підтримує відправку допомоги до України. Крім того, принаймні, половина німців, французів та італійців кажуть, що їхня країна не повинна використовувати військову силу, щоб захистити союзника НАТО, якщо на неї нападе Росія.

Країни НАТО звинувачують РФ у кризі в Україні, але не хочуть надавати військову допомогу, - опитування

Фото: опитування Pew Research Center

Опитування показало, що 39% респондентів кажуть, що Росія є головним винуватцем конфлікту, що триває у східній частині України. Проросійських сепаратистів у Луганську та Донецьку звинувачують 18% опитаних.

"Половина учасників вважає, що Росія є основною військовою загрозою для сусідніх народів. У відповідь на кризу, 70% серед союзних країн вважаю, що західні країни повинні відправити економічну допомогу Україні. Більшість (57%) також підтримує членство України в НАТО", - йдеться в повідомленні Pew Research Center.

Повідомляється, що 41% респондентів з країн НАТО підтримують відправку допомоги до України, 48% кажуть, що їхня країна повинна використовувати військову силу, якщо Росія почне серйозний військовий конфлікт з сусідньою нацією, яка є союзником НАТО, в той час як 42% виступають проти.

В опитуванні, яке проходило 6-15 травня 2015 р. взяло участь 11 116 респондентів з 8 країн НАТО: Канади, Франції, Німеччини, Італії, Польщі, Іспанії, Великобританії і США, а також Росії та України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вступ до НАТО підтримують 43,4% українців.