ua en ru

Країни G20 закликали МВФ модернізувати нагляд фонду

Країни G20 закликали Міжнародний валютний фонд (МВФ) вжити заходів щодо модернізації нагляду фонду. Про це йдеться в підсумковій декларації Сеульського саміту "великої двадцятки", повідомляє РБК.
"Нагляд МВФ слід удосконалити, зосередивши увагу на системних ризиків та фактори вразливості, де б вони не були присутні. У зв'язку з цим ми вітаємо рішення МВФ про включення оцінок фінансової стабільності в рамках Програми оцінки фінансового сектора (FSAP) в якості звичайного та обов'язкового компонента консультацій для держав-членів із системно значущими фінансовими секторами. Ми закликаємо МВФ прийняти додаткові заходи з модернізації завдань і методів нагляду фонду", - говориться в документі.
Як наголошується, ці заходи повинні охоплювати зміцнення роботи в галузі нагляду, включаючи фінансову стабільність, макроекономічну, структурну та курсову політику з посиленою увагою до питань системного характеру; підвищення синергетичного ефекту різних інструментів нагляду; сприяння державам-членам у зміцненні їх потенціалу щодо здійснення нагляду, а також забезпечення об'єктивності, неупередженості та незалежності нагляду.
"Ми вітаємо діяльність МВФ за оцінкою ефектів поширення більш широких наслідків політики системно значущих країн", - підкреслюється в документі.

G20