ua en ru

Країни G20 визначили комплекс заходів допомоги країнам, що розвиваються

Учасники саміту G20 визначили комплекс довгострокових заходів допомоги країнам, що розвиваються. Про це йдеться у затвердженому на саміті Сеульському консенсусі у галузі розвитку та багаторічному плані дій для забезпечення загального зростання, повідомляє РБК.
Як наголошується в Сеульському консенсусі, учасники саміту G20 наголошують на необхідності підвищення ролі країн, що розвиваються, та країн з низьким рівнем доходу (СНР) для досягнення загального економічного зростання. Решта країн прагнуть до диверсифікації джерел глобального попиту і об'єктів вкладення надлишків капіталу, у зв'язку з чим їм необхідно, щоб країни та СНД стали новими полюсами глобального зростання - так само, як у недавньому минулому ними стали країни, що швидко розвиваються з формуючуюся ринковою економікою, йдеться в документі.
Багаторічний план дій викладає конкретні заходи, які учасники саміту зобов'язуються прийняти для усунення проблем у ключових областях, де існують перешкоди для досягнення економічного зростання в країнах, що розвиваються. У тому числі це наступні заходи: сприяння збільшенню інвестицій з державних, напівдержавних і приватних джерел та покращення реалізації та підтримки національних та регіональних інфраструктурних проектів; поліпшення систем навчання навичкам, необхідним для виконання роботи; розширення доступу до торгівлі та підвищення доступності торгівлі з країнами з розвиненою економікою і між країнами, що розвиваються, і країнами з низькими доходами, заохочення відповідальних інвестицій в сільське господарство, надання допомоги країнам, що розвиваються, в посиленні програм соціального захисту; розширення доступу до фінансів для найбідніших верств населення і малих і середніх підприємств та ін.
Робочій групі з питань розвитку доручено спостерігати за здійсненням багаторічного плану дій з тим, щоб країни G20 могли проаналізувати прогрес і вивчити потребу у подальших діях в ході зустрічі на вищому рівні 2011 р. у Франції.

G20