ua en ru

Країни G7 готові ввести нові санкції проти РФ, - Байден

Країни G7 готові ввести нові санкції проти РФ, - Байден Фото: Джозеф Байден

G7 продовжить тиск на Росію

США та інші країни "Великої сімки" (G7) готові ввести нові санкції проти Росії через її агресії в Україні. Про це повідомив Білий дім за підсумками зустрічі у Вашингтоні віце-президента США Джозефа Байдена з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком, передають РИА Новости.

"Віце-президент зазначив, що США і їх союзники по "сімці" готові при необхідності ввести серйозні додаткові санкції як відповідь на дії Росії", - йдеться в повідомленні.

Також Байден підкреслив, що країни G7 мають намір продовжити тиск на Росію до повного виконання мінських домовленостей, включаючи повернення української частини кордону під контроль України, а також виведення всіх російських солдатів і зброї з території України.

У повідомленні також вказується, що сторони обговорили "програму реформ". Так, мова йшла про "необхідність продовження просування вперед у боротьбі з корупцією". Крім того, обговорювалися "інші заходи, які будуть сприяти стабільності і зростання, а також залучення додаткових інвестицій в Україну".

Зазначимо, раніше країни G7 домовилися про можливе посилення санкцій проти РФ у разі погіршення ситуації на Донбасі.