ua en ru

Країни Євросоюзу і США погодилися з висновками про причетність ГРУ до отруєння Скрипалів

Країни Євросоюзу і США погодилися з висновками про причетність ГРУ до отруєння Скрипалів Ілюстративне фото (twitter.com/EU_Commission)

США, Франція, Німеччина і Канада звинуватили в отруєнні Скрипалів Росію

Великобританія, США, Франція, Німеччина і Канада виступили зі спільною заявою, в якій говориться, що отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії "майже напевно" було схвалено в Росії на найвищому рівні. Про це йдеться в спільній заяві цих країн.

У заяві йдеться, що лідери країн "повністю впевнені" у висновках Великобританії про те, що двоє підозрюваних у замаху служать в ГРУ. Також вони закликали Росію забезпечити повне розкриття програми по розробці "Новачка".

Нагадаємо, напередодні прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що підозрювані в отруєнні колишнього співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля та його доньки Юлії працюють у ГРУ. За словами Мей, операція по отруєнню Скрипалів ймовірно була схвалена не тільки в ГРУ, але і високопоставленими особами в Росії.

Також у Великобританії поліція оприлюднила серію фотографій з камер відеоспостереження з двома росіянами, яких звинувачують в отруєнні. Зокрема, записи камер відеоспостереження дали можливість відстежити маршрут пересування Олександра Петрова та Руслана Боширова 3 і 4 березня.

У своєму виступі Мей заявила, що Великобританія збирається розширити санкції щодо РФ. Мей зазначила, що спроби Росії "приховати правду" підсилюють винність. Додамо, що вчора Тереза Мей обговорила з президентом США Дональдом Трампом інформацію про отруєння Скрипалів.