ua en ru

Країни Європи повинні створювати політичний союз, - екс-канцлер ФРН

Країни Європи, що входять в Європейський Союз, повинні створювати політичний союз. Про це заявив екс-канцлер Німеччини (1998-2005) Герхард Шредер на 10-й щорічній зустрічі YES "Україна і світ в епоху змін: фактори успіху" у суботу в Ялті, передає прес-служба заходу.

"Неможливо мати стабільну спільну валюту і контролювати тільки монетарну політику, потрібно, щоб була можливість контролювати і фіскальну сферу, економіку, соціальну політику теж", - сказав Шредер під час дискусії "Майбутнє Європи: визначаємо напрямок".

Політик висловив думку, яким має бути головне завдання на найближчий час. "Якщо нам потрібна стабільна валюта - без криз, ми повинні створювати політичний союз. Це завдання на наступний рік. Нам потрібна більша, а не менша інтеграція у Європі", - зазначив колишній канцлер Німеччини.

Крім того, він зазначив, що Європейському Союзу треба активізувати переговори з Туреччиною щодо її можливого членства в ЄС.

"Ми всі зацікавлені в тому, щоб Туреччина була з нами і в тому, щоб зрушити ці переговори вперед, тому що якщо ми не досягнемо успіху в цьому, то, може бути, що в Туреччині воля народу стати членом ЄС не буде посилюватися, вона все більше знижується", - сказав Шредер.